Suroviny
Kvalitní a tzv. "pravé" suroviny jsou základním stavebním kamenem mého sladkého tvoření. Pečlivě si vybírám své dodavatele a vždy raději upřednostním malou rodinnou firmu než velký aglomerát.
Kvalita surovin je totiž nejen důležitá z pohledu zdraví, ale také se okamžitě odráží na chuti. Což je pro mě stěžejní při sladké tvorbě.
Žádné pasty, ochucovadla ani směsi či polotovary u mne nenaleznete.
Čokoláda
V mých produktech můžete najít širokou škálu čokolád. Používám značky Callebaut, Cacao Barry, Carma, Valrhona. Ať už bílou, ruby, gold, mléčnou či hořkou.
Mezi mé největší oblíbence patří bílá čokoláda Carma a mléčná (41%) Alunga od Cacao Barry.
Vanilka
Vanilku považuji za takové základní cukrářské koření. Šťavnaté lusky z Madagaskaru zpracovávám do posledního kousku. Úžasná semínka i samotné aromatické lusky.
Obecně ráda používám koření v dezertech. Ať už jde o zmíněnou vanilku, Tonka fazoli, skořici či jiné.
Ovoce
I zde si ráda vybírám vysokou kvalitu. Ať už v rámci čerstvého ovoce, nebo ovocných pyré, která jsou pro mě důležitá zvlášť u exotického ovoce, které se k nám bohužel většinou dováží podtržené. Používám zejména značky Ravifruit či Ponthier.
Ovoce kupuji čerstvé, mrazem sušené i v podobě pyré, ze kterých vyrábím jedlé ozdoby, či jimi dochucuji krémy.
Ovocná pyré značky Ponthier a Ravifruit se vyrábí z ovoce v jeho nejlepší zralosti a kvalitě. To je pěstováno v jeho ideálních podmínkách, což zajišťuje tu nejlepší možnou chuť.
Čokolády Carma
Jedná se o čokolády vyrobené z prémiového kakaového másla a vysoce kvalitního švýcarského mléka se smetanou. To čokoládě dodává krémovou a jen lehce nasládlou chuť.
Čokolády Valrhona
Světová značka, která je synonymem francouzské čokolády nejvyšší kvality vyráběné z těch nejlepších kakaových bobů.
Čokolády Cacao Barry
Svou kvalitu, jemnost, mimořádnou chuť a výjimečné aroma získávají z pečlivě vybraných surovin.
Čokolády Callebaut
Kvalitní belgické čokolády s širokou škálou druhů, které se vyrábějí v nejstarší belgické pražírně. Ta zpracovává ty nejkvalitnější kakaové boby z udržitelných plantáží.
SEZNAMA ALERGENŮ
1 Obiloviny obsahující lepek
pšenice, žito, ječmen, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich
2 Korýši
a výrobky z nich
3 Vejce
a výrobky z nich
4 Ryby
a výrobky z nich
5 Podzemnice olejná (arašídy)
a výrobky z nich
6 Sójové boby (sója)
a výrobky z nich
7 Mléko
a výrobky z něj
8 Skořápkové plody
9 Celer
a výrobky z něj
10 Hořčice
a výrobky z ní
11 Sezamová semena (sezam)
a výrobky z nich
12 Oxid siřičitý a šiřičitany
v koncentracích vyšších 10 mg, ml/kg, I vyjádřeno SO2
13 Vlčí bob (lupina)
a výrobky z něj
14 Měkkýši
a výrobky z nich